Mijn naam is Caroline van der Venne (1974).

Als kind was ik altijd al nieuwsgierig naar waarom mensen doen zoals ze doen. Psychologie studeren was heel logisch. De studie vond ik fantastisch. Als psycholoog was ik vaak aan het praten óver allerlei problemen. En dat werkte niet, niet goed genoeg tenminste. Ik ben op zoek gegaan naar een andere, meer concrete en directe manier waarop ik mensen kon helpen. Een vriendin vroeg me mee naar een weekendcursus masseren. Het was een supergezellig en fijn weekend, maar er gebeurde meer. Ik ondervond aan den lijve wat is het is om diep te ontspannen. Ik leefde in mijn hoofd, nu kon ik eindelijk weer naar mijn lijf, om te voelen en te ervaren.

Het geven van een massage vond ik zeker zo bijzonder als het ontvangen. Daar wilde ik meer mee. Ik heb me verder verdiept in massage en het lichaamsgericht werken. Door mijn kennis als psycholoog kan ik je helpen doorvoelen wat voor jou de betekenis van grote en kleine emotionele gebeurtenissen kan zijn. Door de massage help ik je de vastgezette spanningen in je lijf waar te nemen, op te merken en en lang genoeg bij aanwezig te blijven om het fluisteren te horen. Zo help ik mensen om weer te voelen.

De naam ‘Aan den Lijve’ is voor mij logisch en geeft precies weer, wat massage voor mij betekent. Vaak ‘weet’ ik iets met mijn lijf, lang voordat ik het in mijn hoofd op een rijtje heb. Dat wil ik graag anderen ook laten ervaren. Ik vind het fantastisch als mensen weer leren durven voelen. Het is bijzonder en dankbaar werk om een stuk van iemands proces mee te mogen lopen. Om de transformatie te zien ontvouwen van hoe iemand denkt te moeten zijn, naar wie ze werkelijk zijn.

Verder ben ik dól op chocolade (maar je mag er me niet voor wakker maken), lanterfanten, buiten zijn in de prachtige omgeving van Nijmegen en wroeten in de tuin. Ik laad op en geniet van het samen zijn met anderen, de gezelligheid, de verbinding én heb tijd en ruimte om me heen nodig om op mezelf te zijn.

Spreekt je dit verhaal aan? Wil je uit je hoofd, in je lijf? Ont-spannen en tot rust komen? Weer voelen en ervaren in plaats van alsmaar denken? Ik kan je hierbij helpen. Ben je er klaar voor? Stuur een mailtje: caroline@aandenlijve.net of een WhatsApp-bericht: 06-12450897. Bellen mag natuurlijk ook.