Mijn naam is Caroline van der Venne (1974).

Als kind was ik altijd al nieuwsgierig naar waarom mensen doen zoals ze doen. Ik wilde niks liever dan eens rondkijken in iemands hoofd. Psychologie studeren was heel logisch (hoewel ik eerst andere keuzes maakte, om aan andere verwachtingen te voldoen). De studie vond ik fantastisch. Als psycholoog was ik vaak aan het praten óver allerlei problemen. En dat werkte niet, niet goed genoeg tenminste. Ik ben op zoek gegaan naar een andere, meer concrete en directe manier waarop ik mensen kon helpen. Een vriendin vroeg me mee naar een weekendcursus masseren. Het was een supergezellig en fijn weekend, maar er gebeurde meer. Ik ondervond aan den lijve wat is het is om diep te ontspannen. Ik leefde in mijn hoofd, nu kon ik eindelijk weer naar mijn lijf, om te voelen en te ervaren. Grappig ook, dat ik vroeger in iemands hoofd wilde rondkijken. Nu zou ik wel eens in de verschillende lagen van iemands lijf en bewustzijn willen ronddwalen, om te zien wie ze werkelijk zijn…

Het geven van een massage vond ik zeker zo bijzonder als het ontvangen. Daar wilde ik meer mee. Ik heb me verder verdiept in massage en het lichaamsgericht werken. De connectie tussen body en mind is voor mij het allerbelangrijkst. Door mijn kennis als psycholoog kan ik je helpen doorvoelen wat voor jou de betekenis van grote en kleine emotionele gebeurtenissen kan zijn. Door de massage help ik je de vastgezette spanningen in je lijf waar te nemen, op te merken en en lang genoeg bij aanwezig te blijven om het fluisteren te horen. Zo help ik mensen om weer te voelen.

De naam ‘Aan den Lijve’ is voor mij heel logisch en geeft precies weer, wat massage voor mij betekent. Vaak ‘weet’ ik iets met mijn lijf, lang voordat ik het in mijn hoofd op een rijtje heb. Dat wil ik graag anderen ook laten ervaren. Ik vind het fantastisch als mensen weer leren durven voelen. Door het geven van massages, blijf ik zelf in contact met mijn lijf. Dat is voor mij bijzonder fijn, want als ik dat niet heb, woon ik vooral in mijn hoofd.

De wens om mensen met hoofdpijn te helpen komt uit eigen ervaring. Ik had er zo genoeg van, dat ik allerlei plannen en ideeën had en dat ik door hoofdpijn of migraine daar niks mee kon, omdat ik de energie niet had. Medisch gezien kwam ik niet verder en als masseur wist ik, dat ik meer kon doen. En dat klopt, gelukkig. Door bewustzijn van je lijf, de signalen die je lijf geeft, ontspanning van spieren in hoofd, nek en schouders maar ook stilstaan bij hoe die spanning zich daar heeft vastgezet en meer lichaamsbewust zijn valt er veel te leren over je hoofdpijn en migraine. En zo voel je beter wat bij jou past en wat je kunt doen om je hoofdpijn te verminderen.

Verder ben ik dól op chocolade (maar je mag er me niet voor wakker maken), lanterfanten en wroeten in de tuin. Mijn sport: hard hollend mijn zoontje op zijn loopfiets proberen bij te houden.

Spreekt je dit verhaal aan? Wil je uit je hoofd, in je lijf? Ont-spannen en tot rust komen? Weer voelen en ervaren in plaats van alsmaar denken? Ik kan je hierbij helpen. Ben je er klaar voor? Stuur een mailtje: caroline@aandenlijve.net of een WhatsApp-bericht: 06-12450897. Bellen mag natuurlijk ook.