Ben je een gevoelsmens, maar zit je veel in je hoofd?
Lijkt het wel, alsof je altijd ‘aan staat’ en niet goed meer kunt ontspannen?
Raakt je hoofd vol en je lijf leeg?
Lig je ’s nachts gespannen wakker, terwijl je moe bent en je je slaap zo goed kunt gebruiken?
Voel je je mat of vlak, zonder dat er een duidelijke reden voor is?
Schiet je gauw vol, of reageer je kortaf, terwijl je dat eigenlijk niet wil?
Of zit er zo’n rare knoop in je maag, met een onbestemd, angstig gevoel?

Dan kun je bij Aan den Lijve terecht voor een holistische massage. Je komt uit je hoofd, in je lijf. Door de aandachtsvolle aanraking ga je weer voelen wat er in je lijf te ervaren is. Door lichaamsgericht te werken met massage en gesprekken over wat je ervaart in je lijf, begeleid ik je van alsmaar denken, naar weer kunnen en durven voelen, naar jezelf zijn.

Ervaringen hebben soms pijn gedaan op een manier dat je er niet bij kon blijven. ‘In je hoofd gaan zitten’ is een logische manier om daar mee om te gaan. De pijn ervan wordt onthouden en laat zijn sporen na in je lijf. Je spieren spannen aan om oud zeer en kwetsbaarheden weg te stoppen, zodat je door kunt blijven gaan en vol kunt houden. Dat gaat vaak lang goed, totdat de inspanning die nodig is te groot wordt. Je lichaam doet pijn, het voelt stijf en gespannen. Zonder dat je je er bewust van bent, houdt de spanning je klein, het houdt je tegen of je houdt je in. Door simpelweg contact te maken en te doorvoelen wat er is, kan de spierspanning die nodig was om beangstigende, niet-fijne gevoelens of gedachten verzachten. Ik begeleid dat proces op een rustige, veilige manier zodat jij er wellicht deze keer wél bij kan blijven.

Het lichaamsgerichte werken en de massage zijn een prachtige manier om de gevoelde ervaring er te laten zijn, zonder dat je er door overspoelt raakt. Oud zeer, moeilijke momenten, pijnlijke ervaringen; je kunt jezelf er niet doorheen dénken. Maar door bewustwording, leren durven doorvoelen en ervaren waar het voor jou over gaat, dát brengt de verandering die je zo graag wilt.

Zo ga je je steeds meer op je gemak voelen in je lijf, zodat het weer vertrouwd voelt, met alles wat er is.
Je raakt minder snel overstuur en leert hoe je jezelf gerust kunt stellen op lastige, gespannen momenten.
Je ont-spant, zodat je weer kunt gaan bewegen van wie je denkt te moeten zijn, naar wie je werkelijk bent.
Je krijgt antwoorden die je niet alleen bedacht hebt, maar waarvan je voelt dat het klopt.
Je gaat beter begrijpen wat je voelt. Want ervaren doe je niet met je hoofd, maar met je lijf.

Ik ben Caroline. Als kind was ik altijd al nieuwsgierig naar waarom mensen doen, zoals ze doen. Ontwikkelingspsychologie studeren was een logische keuze, dacht ik. Maar als psycholoog praatte ik met mensen óver allerlei problemen. En dat werkte niet, of niet goed genoeg, voelde ik. Tijdens een weekendcursus massage, waar ik voor de gezelligheid met een vriendin naartoe ging, gebeurde het. Misschien wel voor het eerst ondervond ik aan den lijve hoe het is om bewust, diep te ontspannen. Ik leefde in mijn hoofd, nu kon ik eindelijk weer naar mijn lijf, om te voelen en te ervaren. Dat raakte me zó en liet me niet meer los. En zo is Aan den lijve er gekomen. Een plek waar ik een stukje mag meelopen met de mensen die komen, hen mag begeleiden in hun proces om zichzelf weer terug te vinden. Iedere dag opnieuw dankbaar.

Ben je nieuwsgierig geworden? Wil je graag meer weten, onderzoeken of dit iets voor je is, heb je vragen, of beter nog: wil je dit aan den lijve komen ervaren? Mail me op caroline@aandenlijve.net of stuur een WhatsApp-bericht naar 06-12450897 om afspraak voor een eerste ervaringssessie te maken.