Zit je in je hoofd? Soms zo erg, dat je er hoofdpijn van krijgt?

Raakt je hoofd vol en je lijf leeg?

Begrijp je soms zelf niet meer wat je voelt?

Lig je ’s nachts vaak wakker, terwijl je wel moe bent en je je slaap zo goed kunt gebruiken?

Voel je je mat of vlak, zonder dat er een duidelijke reden voor is?

Schiet je gauw vol, of reageer je kortaf, terwijl je dat eigenlijk niet wil?

Of zit er zo’n rare knoop in je maag, met een onbestemd, angstig gevoel?

Is het druk in je hoofd met mooie ideeën en plannen, maar lukt het maar niet om er iets mee te doen?

Lijkt het wel, alsof je altijd ‘aan staat’ en niet goed meer kunt ontspannen?

Dan kun je bij Aan den Lijve terecht voor een holistische massage. Je komt uit je hoofd en weer meer in je lijf. Door de aandachtsvolle aanraking ga je weer voelen wat er in je lijf te ervaren is. Door lichaamsgericht werken en massage en met gesprekken, begeleid ik je van denken, naar weer kunnen en durven voelen, naar jezelf zijn.

Een holistische massage helpt je om diep en bewust te ontspannen. Ontspannen is niet hetzelfde als: niets doen, luieren of wegdoezelen. Het vraagt een nieuwsgierige aandacht naar wat er zich afspeelt in je lijf.

Ervaringen hebben soms pijn gedaan op een manier dat je er niet bij kon blijven. ‘In je hoofd gaan zitten’ is een logische en handige manier om pijnlijke ervaringen niet te hoeven voelen. De pijn ervan wordt onthouden en laat zijn sporen na in je lijf. Je spieren spannen aan om oud zeer en kwetsbaarheden niet te hoeven voelen, zodat je door kunt gaan en vol kunt houden. Dat gaat vaak lang goed, totdat de inspanning die nodig is te groot wordt. Je lichaam doet pijn, het voelt stijf en gespannen. Zonder dat je je er bewust van bent, houdt de spanning je klein, het houdt je tegen of je houdt je in. Door simpelweg contact te maken en te doorvoelen wat er is, kan de spierspanning die nodig was om beangstigende, niet-fijne gevoelens of gedachten weg te stoppen, verzachten. Ik begeleid dat proces op een rustige, veilige manier zodat jij er wellicht deze keer wél bij kan blijven. Het praten óver dingen kan je helpen te begrijpen waarom je iets voelt. Maar het verandert weinig aan hoe je je voelt. Het lichaamsgerichte werken en de massage zijn een prachtige manier om de gevoelde ervaring er te laten zijn, zonder dat je er door overspoelt raakt.

Zo ga je je steeds meer op je gemak voelen in je lijf, zodat het weer vertrouwd voelt. Je raakt minder snel overstuur en leert hoe je jezelf gerust kunt stellen op lastige, gespannen momenten.
Je ont-spant, zodat je gaat van wie je denkt te moeten zijn, naar wie je werkelijk bent.
Je krijgt antwoorden die je niet alleen bedacht hebt, maar waarvan je voelt dat het klopt.
Je gaat beter begrijpen wat je voelt. Want ervaren doe je niet met je hoofd, maar met je lijf.

Soms zit je zó in je hoofd, dat je last krijgt van hoofdpijn en zelfs migraine. De holistische hoofdpijnmassasge kan verlichting bieden bij deze specifieke klachten. Spieren in je hoofd, nek, schouders en rug ontspannen.

Ben je nieuwsgierig geworden? Wil je graag meer weten, onderzoeken of dit iets voor je is, heb je vragen, of beter nog: wil je dit aan den lijve komen ervaren? Mail me op caroline@aandenlijve.net of stuur een WhatsApp-bericht naar 06-12450897 om een kennismakingsafspraak te maken.