Zit je veel in je hoofd?
Raakt je hoofd vol en je lijf leeg?
Begrijp je soms zelf niet meer wat je voelt?
Is het druk in je hoofd met alle mooie ideeën en plannen, maar heb je geen puf om er iets mee te doen?

Dan kun je bij Aan den Lijve terecht voor een holistische massage. Je komt uit je hoofd en maakt weer contact met de wijsheid van je lijf. Door de aandachtsvolle aanraking ga je voelen wat er in je lijf te ervaren is. Door massage begeleid ik je van denken, naar weer kunnen en durven voelen, naar zijn.

Een holistische massage helpt je om diep en bewust te ontspannen. Ontspannen is niet hetzelfde als: niets doen, luieren of wegdoezelen. Het vraagt een nieuwsgierige aandacht naar wat er zich afspeelt in je lijf. Ont-spannen is de eerste stap naar uit je hoofd, in je lijf. De aandacht verschuift van alle gedachten, verhalen en zorgen in je hoofd naar opmerken wat je in je lijf kunt waarnemen.

Je krijgt antwoorden die je niet alleen bedacht hebt, maar waarvan je voelt dat het klopt.
Je gaat beter begrijpen wat je voelt. Want ervaren doe je niet met je hoofd, maar met je lijf.
Je voelt meer dan je denkt!

Ervaringen hebben soms pijn gedaan op een manier dat je er niet bij kon blijven. ‘In je hoofd gaan zitten’ is een handige manier om pijnlijke ervaringen niet te hoeven voelen. De pijn wordt onthouden in je lijf en zet zich als spierspanning vast in je lichaam. Als het zich nestelt in je lijf, kunnen spanningen je klein houden, vasthouden, tegenhouden of ga je jezelf onbewust inhouden. Door simpelweg contact te maken en te doorvoelen wat er is, kan de spierspanning die nodig was om beangstigende, niet-fijne gevoelens of gedachten weg te stoppen, loslaten. Ik begeleid dat proces op een rustige, veilige manier zodat jij er wellicht deze keer wél bij kan blijven. Je ont-spant, zodat je gaat van wie je denkt te moeten zijn, naar wie je werkelijk bent.

Soms zit je zó in je hoofd, dat je last krijgt van hoofdpijn en zelfs migraine. De holistische hoofdpijnmassage kan verlichting bieden bij deze specifieke klachten. Spieren in je hoofd, nek, schouders en rug ontspannen, je onderzoekt spanningen in je lijf en wordt uitgenodigd om los te laten en te kijken naar wat er een rol speelt bij jouw hoofdpijn of migraine. Dat is bij iedereen verschillend.

Ben je nieuwsgierig geworden? Wil je graag meer weten, onderzoeken of dit iets voor je is, heb je vragen, of beter nog: wil je dit eens aan den lijve komen ervaren? Mail me op caroline@aandenlijve.net of stuur een WhatsApp-bericht naar 06-12450897 om een kennismakingsafspraak te maken.